30 Eylül 2015 Çarşamba

ŞAŞMAZ KEKİM



ŞAŞMAZ KEKİM


Bu kek'e şaşmaz kek diyorum çünkü beni hiç yüzüstü bırakmadı.Bu tarifin asıl sahibi sevgili Nurhan teyzeciğim.Birgün düğünüme az bir zaman kalmıştı Nurhan teyzem'le konuşuyoruz konu konuyu açtı kek'e geldi.Ben dedim ki ben kek yapmayı bilmiyorum denemedim daha doğrusu hep duyuyorum kekim olmadı kabarmadı diyorlar zor birşey sanırım denemedim dedim.Nurhan teyzem güldü ilahi evlatçım herşeyi yapıyorsun da ondan mı korkuyorsun dedi.Ben sana şimdi bir tarif vereyim de dene dedi.Ve hatta sana kek kalıbınıda hediye edeyim dedi.Evlendim ve misafirlerim gelecekti korkarak denedim ve hediye ettiği kalıbı kullandım.Kalıp 20 dilimlik yuvarlak bir kalıptı.Sonuç muhteşemdi herkes bayıldı ve ben de çok mutlu oldum.Ogün bugün hep o tariften yapmışşımdır kekimi.Arada ufak değişiklikler yaptım kakao,ceviz,vs.ekledim ve hepside güzel oldu.Şimdi Nurhan teyzemin tarifini sizlerle paylaşayım.

MALZEMELER

  • 3 Yumurta
  • 3,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt (Yarı süt yarı su daha güzel oluyor)
  • 5 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Yağ su süt karışımını ekliyoruz unu ilave edip en son kabartma tozunu koyuyoruz.Bu kadar..Eğer kakaolu yapacaksanız kekinize eklediğiniz kakao kadar un çıkartıyorsunuz.Yani 1 yemek kaşığı kakao koyacaksanız  1 yemek kaşığı un çıkartıyorsunuz.Kek hamurumuz hazır olunca kalıbımızı yağlayıp un serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika derecemizi 150 dereceye düşürüp 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.Tabii çıkarmadan önce bir bıçağı kekimize batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.Afiyet olsun efendim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder