ÇARA (ARNAVUT BİBERİ)TURŞUSU
Eşim acı yemediği için kendime 1/2 kg biberden yaptım bu turşuyu.Biberlerin saplarını temizleyip yıkayıp kabaca 3 parçaya böldüğüm biberleri hafifçe közledim.Sevmenize bağlı olarak sarmısak miktarı değişebilir.İsterseniz 1 baş isterseniz 3-5 diş .Sarmısakları temizledikten sonra 1 -1,5 yemek kaşığı tuzla kabaca eziyoruz.Kavanozumuza bir kat biber bir kat tuzlu sarmısak koyuyoruz.Üzerini kaplıyacak kadar sirke ilave ediyoruz.1 hafta sonra hazır.Şimdi diyebilirsiniz sırf sirke biberleri eritir ama benim turşum 1 aydır duruyor ve hiç birşey olmadı.Zaten iyi bir acı severseniz kısa bir sürede biter...:))Çünkü çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.Afiyet olsun efendim.....
ANKARA 'DA NERDE BULABİLİRİM
YanıtlaSilIstanbulda nerde bulabilirim nolur yardım ci olun
YanıtlaSilBayrampaşa ve Gaziosmanpaşada semt pazarlarında var
SilBugün vardı mesela
Bursa ve ilçesi kemalpaşa da an
YanıtlaSilcak
Tarif eksik ve yanlış Özlem hanım Çara turşusu böyle yapılmıyor.İyi öğrenip öyle tarif verin.
YanıtlaSilslm hayırlı akşamlar bu biberden nerden temin edebilirim
YanıtlaSil