30 Eylül 2015 Çarşamba

ÇARA (ARNAVUT BİBERİ)TURŞUSU

ÇARA (ARNAVUT BİBERİ)TURŞUSU


Efendim malum arnavut deyince akla acı biberler gelir.En meşhur olanı çara'dır.Son yıllarda artık Türkiye'de üretilmeye de başlandı.Pazarlarda artık nadir de olsa görüyoruz.Belki de pek çoğumuzun pazarda gördüğü dokusundan dolayı ne biçim biber dediğimiz bir biber çeşididir Çara biberinin  acısının aroması çok güzel tabiri caizse tatlı bir acısı olan biber çeşididir.Gelelim çok basit ama bir o kadar lezzetli turşumuzun tarifine...

Eşim acı yemediği için kendime 1/2 kg biberden yaptım bu turşuyu.Biberlerin saplarını temizleyip yıkayıp kabaca 3 parçaya böldüğüm biberleri hafifçe közledim.Sevmenize bağlı olarak sarmısak miktarı değişebilir.İsterseniz 1 baş isterseniz 3-5 diş .Sarmısakları temizledikten sonra 1 -1,5 yemek kaşığı tuzla kabaca eziyoruz.Kavanozumuza bir kat biber bir kat tuzlu sarmısak koyuyoruz.Üzerini kaplıyacak kadar sirke ilave ediyoruz.1 hafta sonra hazır.Şimdi diyebilirsiniz sırf sirke biberleri eritir ama benim turşum 1 aydır duruyor ve hiç birşey olmadı.Zaten iyi bir  acı severseniz kısa bir sürede biter...:))Çünkü çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.Afiyet olsun efendim.....

6 yorum:

  1. ANKARA 'DA NERDE BULABİLİRİM

    YanıtlaSil
  2. Istanbulda nerde bulabilirim nolur yardım ci olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşada semt pazarlarında var
      Bugün vardı mesela

      Sil
  3. Bursa ve ilçesi kemalpaşa da an
    cak

    YanıtlaSil
  4. Tarif eksik ve yanlış Özlem hanım Çara turşusu böyle yapılmıyor.İyi öğrenip öyle tarif verin.


    YanıtlaSil
  5. slm hayırlı akşamlar bu biberden nerden temin edebilirim

    YanıtlaSil