NUTELLALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE
Sanırım bir çoğumuzun hayatta en çok sevdiğimiz şeylerden birisidir Nutella...Hele bir de ağızda dağılan bir kurabiyenin üstüne kaplanmışşa daha da harika bişey olur değil mi?Şimdi nasıl yapılır bir göz atalım...
MALZELERİMİZ
- 2 Yumurta
- 125 Gr tereyağ oda ısısında yumuşamış
- 1 Su bardağı pudra şekeri yoksa normal şekerde olur
- 400 Gr Mısır Nişastası (Aldığı kadar)
- 1 Paket vanilya
- 400 Gr Nutella
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- Mısır gevreği
Nişasta hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Nişastayı azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.Tepsimize yağlı kağıt serip istediğimiz şekli çok büyük olmayacak şekilde hazırlayıp tepsimize diziyoruz.Çikolata ve mısır gevreği ile kaplayınca daha da büyüyor çünkü.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.Dikkat edilmesi gereken kısım çok çabuk pişiyorlar gözünüz üzerinde olsun.Çok çok hafif pembeleşince fırından çıkartıyoruz.Kurabiyelerimiz soğurken şimdi sosumuzu hazırlayalım....
SOS HAZIRLANIŞI
Bir tencerede su kaynatıp üzerine cam bir kase koyuyoruz.Kasenin dibine su değmemesine dikkat ediyoruz.Nutella ve sıvı yağı eritiyoruz.Diğer taraftan mısır gevreklerini ister robottan geçirin ister elle parçalayın hazırlıyoruz.Krema hazır olduktan sonra kurabiyelerimizi sosa batırıp çıkartıp mısır gevreğine buluyoruz.Buzdolabında birkaç saat bekletiyoruz ve enfes kurabiyelerimiz hazır.Afiyet olsun efendim.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder